Jump to content

Az új Skoda Fabia kombi

2014. 10. 02. 10:00

A harmadik generációból már láttuk az ötajtóst, most pedig itt a még praktikusabb változat, ami talán még arányosabb is. Az mindenképpen figyelemreméltó, hogy csomagtérben már az előző Octavia szedánok kapacitását közelíti a kistestvér.

A B-szegmenes kívánságlistáján előkelő helyen szerepel a csehek újdonsága, amely a Párizsi Autószalonon mutatja meg magát először élőben. Az adatairól a kocsiknak lényegében már mindent tudni, a kombiról viszont most derült ki, hogy 530 literes csomagtérrel érkezik alapból, amely 25 literrel több helyet jelent hátul az elődhöz képest. Mindez azt is jelenti, hogy a rövid változaténál 200 literrel több helyet kínál a rakodásra.

Az újdonság a kabinjában 21 milliméterrel szélesedett és 8 milliméterrel hosszabb is lett elődjéhez képest, miközben az autó teljes hossza 10 milliméterrel lett több, 90 mm-rel szélesebb és 31 milliméterrel alacsonyabb az elődjénél.

A motorpalettán, üzemanyagtípus szerint mindkét típusból háromféle lesz a választék: 60, 75, 110 lóerősek a benzinesek, míg dízelfronton 75, 105 lóerős egységet lehet majd rendelni. Plusz dízelből lesz egy koplalóművész, a Greeline kivitel, a 75 lovas, ami csak 3,1 litert fogyaszt.

(Forrás: hvg.hu | Fotó: Skoda)