Jump to content

A Ducatinál is teret nyert a retro

2014. 10. 02. 14:00

Elérkezett végre a várva várt Párizsi Autószalon napja. Az a sok benzin/Diesel faló szerkezet megmutathatja magát és a belső tulajdonságait. Elsőként kezdjünk egy kétkerekűvel, melyet a patinás Ducati készített el. A retro stílus mindenhova elért már, így nem csoda, hogy a motorgyártó cég is elindult ezen az irányon.

A motorkerékpár fanatikusok bizonyára tudják, hogy a Superbike kategóriában, a Ducati szinte verhetetlen. De szembe kell nézni a ténnyel, hogy a mai világ elindult egy elég intenzív retro irányzat felé. Ennek köszönhető a képen látható szépség. A Párizsi Autószalonon kerül elsőnek a nyilvánosság elé.

A gyönyörű külsőt, egy 803cc-s motor hajtja, amely 74 lóerős teljesítményre képes, 68 Nm nyomaték mellett. Az L-twin szerkezet 6 fokozatú váltóval van ellátva. A hajtáslánc úgy lett kialakítva, hogy magabiztosan a földön tudja tartani a motort. A blokkolásgátló fékek standard módon lettek kialakítva.

A kép utáni első benyomásom, hogy a 2015-ös Scrambler nagyon kényelmes üléspozíciót nyújt, miközben a vékony küllős kerekek megbirkóznak a terepi viszontagságokkal. Előreláthatólag 8500 dolláros induló árral fogják kidobni a piacra jövő januártól.

(Forrás: autokalauz.hu és autoblog.com | Fotó: autoblog.com)