Jump to content

Beperelik a Fiatot és a Volkswagent

2014. 09. 27. 14:00

Két népszerű járgány, mégis csaláshoz kellett folyamodniuk. A vevők érdekeit képviseli ez a per, melyet egy olasz fogyasztóvédelmi szervezet kezdeményez. A vád, hogy a katalógusban téves adatokat adtak meg a kocsik fogyasztását illetően és ezzel több ezer forintos kárt is okozhattak a gyanútlan ügyfélnek.

Sokszor kerülnek az autógyárak a szervezetek kereszttüzébe. A legtöbb okot azzal adják meg, hogy valótlant állítanak fogyasztás, teljesítmény vagy akár szén-dioxid kibocsájtás terén. A legújabb mozgalmat egy olasz fogyasztóvédelmi szervezet indította el.

A szervezet, teszteléseket követően közzétette, hogy az 1,2 literes Fiat Panda és az 1,6-os dízel Volkswagen Golf valójában sokkal több üzemanyagot fogyaszt, mint amennyit feltűntettek a katalógusukban. A csoport vevőnként 247 eurós (76 ezer forint) kompenzációt követel a Panda- és 509 eurós (158 ezer forint) kártérítést a Golf-vásárlók számára, ez fedezi 15 ezer megtett kilométer többletüzemanyag-költségét.

Az Altroconsumo az ezzel kapcsolatos felhívásukat közzétette, hogy aki akar, csatlakozhat a perhez és így profitálhat is. A vásárlók számától függetlenül, a szervezet mindenképpen elindítja ezt a pert.

(Forrás: autokalauz.hu | Fotó: vancello.blog.hu)