Jump to content

Végre jön az új Mondeo

2014. 09. 26. 18:07

A Ford hosszú huzavona után, az év végétől elkezdi kiszállítani a legújabb Mondeo modelleket a márkakerekedésekbe. A járgányt már jóval korábban bemutatták a nagyérdeműnek, mégis csak mostantól lesz elérhető a piacon. A továbbiakban az is kiderül, hogy miért késtek ilyen sokat a Fordnál.

2012-ben a Detroiti Autószalonon debütált a Ford Mondeo. Akkor azt mondták, hogy rövid időn belül el fogják kezdeni a tömeggyártást. Pontosan két évet csúszik, hiszen 2013-ra ígérték és 2015-től lesz elérhető a negyedik generációs Mondeo.

De mégis miért késett a Ford? Nos, az ingadozó európai autópiac és a Ford pénzügyi problémái hátráltatták a termelést. De reméljük, ez a hír azt jelenti, hogy minden megoldódott az autógyár háza táján.

Változatos motorkínálattal kedveskednek a leendő vásárlóknak. A 2,0 literes dízelmotor, amely 148 lóerős teljesítménytől, egészen 207 lóerőig is terjedhet. A kínálat része az EcoBoost, amely tovább növeli a járgány négyhengeres egységének erejét. A 99 g/km-es szén-dioxid kibocsájtása, sok országban ingyen bérletet biztosít a tulajdonosnak, az útadó és dugódíj megúszásával.

A gyártósorra helyezés előtt a Párizsi Autószalonon is bemutatkozik másodjára. Ez egyfajta reklám és helyzetfelmérés is egyben.

(Forrás: autokalauz.hu és topgear.com | Fotó: topgear.com)