Jump to content

A Saleen egy újabb remekműve

2014. 09. 26. 14:00

Az új Ford Mustang még alig érkezett meg, máris elkészült az izmosabb változata. A Saleen tuning cég ezúttal is hozta a formáját és kellőképpen átdolgozta az amúgy is bivaly járgányt. Nagy fogyasztás, nagy teljesítmény és nagy nyomaték, egyszóval van itt minden, ami egy sportkocsihoz kell.

A Ford Mustang már 50 éve jelen van a piacon és több millió darabot értékesítettek belőle. A jubileumi évszám végett döntöttek úgy a Ford vezetőségénél, hogy több mint 120 országban elérhető lesz sportjárgányuk és ez az első alkalom, hogy jobbkormányos változat is épül belőle. Az új Mustang egy független hátsó felfüggesztést kapott, valamint egy turbófeltöltéses, 2,3 literes, négyhengeres motort. 434 Nm nyomaték mellett, 310 lóerős teljesítményre képes. A járgány tömege csökkent, ami azért érdekes, mert egy sokkal masszívabb váz az alapja.

Ezt a konstrukciót dolgozta át a Saleen nevezetű tuningolással foglalkozó cég, akik szokásukhoz híven remek munkát végeztek. 640 lóerővel ruházták fel, melyet 766 Nm nyomatékkal párosították. Arról nem osztottak meg információt, hogy hány másodperc alatt éri el a 100km/h-t.

A motoron kívül felszereltek egy nagyobb teljesítményű szűrőt, és az üzemanyag-befecskendezés is precízebb szerkezet keze alá került. Versenyzésre alkalmasabb gumikat kapott és a fék ereje is megnőtt. A Saleen féle Mustang valamivel több, mint 2 ezer dollárba kerül.

(Forrás: autokalauz.hu és topgear.com | Fotó: Topgear.com)