Jump to content

Felfrissült a Honda Civic

2014. 09. 25. 12:00

A Párizsi Autószalon közeledtével egyre több érdekes információ lát napvilágot, közöttük a 2015-ös Honda Civicre, valamint az új Civic Sportra vonatkozóan is. A kompakt Honda markánsabb lett kívül és igényesebb lett belül, a választék pedig a Civic Sporttal bővül, amelyet a Type-R változattól elcsent stíluselemekkel dobtak fel.

A Civic és a Civic Tourer új, sportosabb orr-résszel kerül a szalonokba jövőre, vonzerejét integrált nappali menetfénnyel kiegészített fényszóró, és átrajzolt, letisztultabb első lökhárító fokozza. Emellett az ötajtós változat új hátsó lökhárítót, oldalszoknyákat és feketére fényezett hátsó légterelőt kap, hátsó lámpáját pedig fénydiódák teszik láthatóbbá és szebbé.

Ezen kívül a 2015-ös modellben új ajtó- és üléskárpit, díszöltéssel varrt fejtámla, krómozott belső kilincs és metálfeketére fényezett középkonzol varázsolja még igényesebbé a kabint. Az esztétikai változtatások hatására a Civic még stílusosabbá vált, és a belső tér mérete még mindig a kategória legjobbja. A Civic csomagtartójába 477 liternyi poggyász rakodható alaphelyzetben, míg a Civic Tourerbe 624 liternyi csomag fér anélkül, hogy a lehajtanánk a hátsó üléseket, vagy magasabbra pakolnánk a csomagtérroló vonalánál.

Szintén a 2015-ös év hozadéka a Honda Connect névre keresztelt szórakoztató elektronikai és információs rendszer, amely olyan szolgáltatásokat nyújt, mint az AM/FM, DAB rádió, valamint a Bluetooth, a netböngésző, a műholdas navigáció és a tolatókamera. Maga a rendszer Android 4.0.4 alapú, s éppúgy működik, mint egy okostelefon, azaz hétcolos kijelzőjének érintésével vezérelhető.

Az európai Civic választék jövőre újabb taggal, a Civic Sporttal bővül. Ez a 17 colos felnikkel és színre fújt hátsó légterelővel kínált modell az ötajtós Civic alapjaira épül, mozgatásáról pedig az 1,6 literes, 120 lóerős dízelmotor vagy az 1,8 literes, 142 lóerős benzines egység gondoskodik. Feltűnő mivoltában nagy szerepe van a hamarosan érkező Civic Type R-től csent stíluselemeknek, így a sportos első lökhárítónak és az utastérben alkalmazott fekete tetőkárpitnak is.

Jövőre már a Civic paletta minden szereplőjénél alapfelszereltség lesz a Honda által fejlesztett Aktív Városi Fékrendszer. Ez a radartechnológián alapuló menetbiztonsági berendezés folyamatosan figyeli a jármű előtti területet, és automatikusan fékez, ha veszélyhelyzet érzékel. Az Aktív Városi Fékrendszert úgy tervezték, hogy csak 30 km/órás sebesség alatt működjön.

(Forrás: autoblog.hu | Fotó: autoblog.hu)