Jump to content

Íme, az Alfa Romeo 4C prototípusa

2014. 09. 24. 14:00

Az Alfa Romeótól már régóta várjuk a megújulást, amire nemrégiben három új, fejlesztés alatt álló modell ígéretével reagáltak, ám semmi konkrétummal nem tudtak szolgálni számunkra. Most azonban úgy tűnik, hogy az egyik jelenleg is piacon lévő pehelysúlyú sportolójuk, a 4C frissülhet valamelyest, legalábbis ami a hajtásláncát illeti.

Az élményhajhászásra kihegyezett aprócska sportautóval kapcsolatban már érkeztek hasonló ígéretek a gyártó részéről, méghozzá egyenest a mára vezérigazgatója, Harald Wester beszélt egy erősebb 4C-ről júniusban, mely úgy tűnik, hamarosan megvalósulhat. A Quadrifoglio Verde vagy Stradale utónévvel érkező sportautót ugyanis nemrég lencsevégre kapták némi álcázás kíséretében, ami az agresszívabb köntöst és a nagyobb légbeömlőket volt hivatott takargatni.

Egyelőre nem sok különbség fedezhető fel a prototípus és a jelenleg elérhető 4C között, ugyanakkor az autó hátsó kerekei előtt megjelent egy extra légbeömlő, mely az erőforrás nagyobb levegőigényéről árulkodhat. Ezen kívül csak a megjelenéskor elérhető, limitált szériás Launch Edition agresszívabb megjelenését örökölte a lencsevégre kapott példány, annak első fényszórói mellett megtalálható fékhűtő nyílásával és valamivel harciasabb hátsó lökhárítójával - de nem kizárt, hogy a hivatalos bemutatóig még tovább vadítják az amúgy is látványos formatervet.

Sajnos a megvadított verzió hajtásláncáról semmilyen hivatalos információval nem szolgáltak a gyáriak, de abban biztosak lehetünk, hogy a normál 4C négyhengeres, 1,75 literes turbós erőforrásának 240 lóerejénél markánsan többre számíthatunk. Egyes források ezt az erősödést 30 lóerőre saccolják, de nem lepődnénk meg, ha még ennél is többet sajtolnának ki a szerkezetből, mellyel igazán impozáns menetteljesítményeket tudhatna magáénak a sportautó egy tonna alatti súlyának tudatában.

A 2015-ös Genfi Autószalonra időzített, felpaprikázott 4C nem az egyetlen újdonság lesz a modell kínálatában, ugyanis az olaszok még az eddig taglalt változat előtt szeretnék bemutatni a vászontetővel érkező Spider modellt, de egy kizárólag versenypályára szánt átiratról is érkeztek hírek. Dicséretes a márka igyekezete, azonban a nagyközönség talán még a sportautónál is jobban várja a beígért új típusokat.

(Forrás: autokalauz.hu és autopult.hu | Fotó: alfaromeo.com)