Jump to content

A Citroen is készül jövő hétre

2014. 09. 23. 16:00

Az Opel után a Citroen is bejelentette, hogy a Párizsi Autószalonon bemutatja legújabb városi kisautóját. Kicsit felspécizték a C1 Urban Ride-ot, hiszen a tetőrésze kinyitható. Szóval akik túl magasak lennének ebbe a járgányba, azok se búslakodjanak, hiszen a fejüket kidugva Ők is elférnek benne.

Már csak egy hét van hátra a Párizsi Autószalonig és egyre hosszabb az autók listája, amelyek bemutatásra kerülnek. Ezzel nincs is semmi probléma, annál több anyagunk lesz, amit megoszthatunk veletek. Az Opel a közelmúltban jelentette be, hogy egy induló modellel fognak készülni és máris megvan a riválisa a Citroen személyében, akik szintén egy kisautót visznek magukkal.

A C1-es elsőkerék-hajtással és ötfokozatú manuális váltójával gurul majd be a debütálására. Várhatóan kétféle motorkínálata lesz: egy 68 féklóerős 1,0 literes és egy 82 féklóerős 1,2 literes változat. Mindkettő háromhengeres és benzinzabáló kivitelű.


A képeken is látszik, hogy elég vad külsőt kölcsönöztek a kis Citroennek a mérnökök. Úgy tűnik egyre népszerűbb, hogy a városi kiskocsik kitűnnek a dizájnukkal, ha már a méretükkel és teljesítményükkel nem bírnak. A további technikai és kinézeti adatokra várni kell jövő hétig, amikről természetesen tájékoztatunk titeket.

(Forrás: autokalauz.hu és topgear.com | Fotó: topgear.com)