Jump to content

A Toyota nem bírta tovább

2014. 09. 22. 12:00

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Toyota egy koncepcióval készül a Párizsi Autószalonra. A C-HR névre hallgató modell kinézetét ez idáig hatalmas titkolózás ölelte körül, de másfél héttel a hivatalos bemutatója előtt kidobtak pár képet róla. A továbbiakban ezek a képek is megtekinthetőek lesznek.

A múlt héten a Toyota megígérte, hogy a C-HR koncepció névre hallgató modelljük, októberben bemutatásra kerül a Párizsi Autószalonon. Túl sok mindent nem árultak el róla, de még csak egy normális képet sem közöltek, csak azt, ami fent is látható. Most azonban úgy döntöttek a japánok, hogy mégis megmutatják a végleges kinézetet.

asd
asd


A C-HR-t egy hibrid hajtáslánc működteti, amely valószínűleg a Toyota Priusból származik. A kerekeit egy 1,8 literes benzinmotor hajtja, melynek besegít egy elektromos motor is. Továbbá a hátsó tengely is kapott egy kis elektromos rásegítést. Az egyéb technikai adatok továbbra is homályosak, valószínűleg Párizsban fog kitisztulni a kép teljesen. A japán gyártó azt a szöveget fűzte hozzá a járgányhoz, hogy „Ötvözi az energikus külsőt és a magával ragadó vezetési élménnyt”.

Ha a koncepció zöld utat kap, akkor még 2016 előtt piacra kerülhet. Szóval a crossover most fog vizsgázni másfél hét múlva. A mérnökök is bizonyára izgatottak már, hogy milyen visszajelzések fognak érkezni a művükről. A Párizsi Autószalonon egy másik Toyota modell is bemutatásra kerül, de az már nem csak koncepció.

(Forrás: autokalauz.hu és autoblog.com | Fotó: whatcar.com és autoblog.com)