Jump to content

SMS figyelő radar

2014. 09. 19. 16:00

A rendőrség egy új játékszert kapott, amivel „rémisztgethetik” a volán mögött ülőket. Egy új technológiáról van szó, amely képes kiszűrni azt, ha valaki vezetés közben SMS-ezik. Szerény véleményem szerint ez egy hasznos szerkezet, hiszen nem csak a „bűnt” elkövető érdeke, de a közelében autózóké is, hogy az ilyen mutatványok ne veszélyeztessék életüket.

Általában, ha egy rendőrt látunk valamilyen radarral a kezében, akkor nem örülünk. Ez érthető, hiszen egy esetleges büntetés, képes elrontani az egész napunkat. A Virginian-Pilot jelentése szerint van egy új technológia, ami képes megállapítani, hogy valaki a vezetés helyett éppen a telefonját nyomogatja SMS-ezés céljából.

Az eszközt a ComSonics fejlesztette ki. A mérnökök természetesen gondoltak az egyéb telefonos tevékenységekre is, tehát ha valaki email-t kap vagy hívják, nem fog beriasztani. A finomhangolásnak köszönhetően, ki tudja szűrni azon frekvenciákat, amelyek az SMS írása közben ficánkolnak.

Az értesülések szerint hamarosan piacra kerül a hasznos kis szerkezet. A kérdés, hogy a vezetők vagy a rendőrök mit gondolnak erről? Meg persze mely országok fogják ezt a lehetőséget kihasználni…?

(Forrás: autokalauz.hu és autoblog.com | Fotó: galleryhip.com)