Jump to content

Ritka E30 BMW M3 kerül eladásra

2014. 09. 18. 14:00

Kalapács alá került a BMW egyik ikonikus járgánya az E30 M3, vagy, ahogy az autós szférában ismeretes: a "Johnny Cecotto" kiadás. Nagyon ritka, ebből kifolyólag nagyon értékes. Ezt abból is leszűrhettük volna, hogy 35 ezer fontra becsülik az értékét. Ezen a hétvégén kiderül, hogy ki lesz a szerencsés, aki magáénak tudhatja a képen látható BMW-t.

Az interneten hamar elterjed annak a híre, hogy egy "Johnny Cecotto" féle E30 BMW M3 kerül árverésre, a hétvégén esedékes Silverstone Auctions' Autumn Sale rendezvényen. A szakértők véleménye szerint 35- és 40 ezer font közötti összegért fog elkelni az ikonikus járgány, ami átváltva, több mint 14 millió forint, az aktuális árfolyamok alapján.

Hogy mit tud az autó? 2,3 literes fogyasztású motorral van felruházva, amely 212 lóerős teljesítményt is ki tud facsarni magából. Továbbá 132 ezer futott kilométer van benne. A régi időket felelevenítő elülső és hátulsó spoilerrel van felszerelve és egy szép hátsó szárnyat is felfedezhetünk rajta.

A Classic Heroes a közelmúltban végzett el rajta egy mélyreható felújítást, amely majdnem 5 ezer fontjába került a BMW-nek. Ezt követően kijelenthették, hogy tökéletesen működik rajta minden, pont úgy, ahogy a maga idejében.

(Forrás: autokalauz.hu és topgear.com | Fotó: topgear.com)