Jump to content

Ő lenne az 500 lóerős Peugeot

2014. 09. 18. 16:00

A 308-alapú négy kerék meghajtású hibrid crossover, a Párizsi Autószalonon fog debütálni két hét múlva. Megnevezése illik a képen is látható külsejéhez: Peugeot Quartz (koncepció). A Párizs és Sochaux székhelyű autógyár üdvöskéje több lóerővel dicsekedhet, mint például a BMW M3-as modellje.

Az új Peugeot koncepció leleplezéséhez nem kell már sokat várnunk. Bejelentése óta kerültek fel az internetre különféle látványtervek a külső- és belső térről egyaránt. Első ránézésre azt mondaná az ember, hogy valami jövőből érkezett járgányt lát a képen, hiszen eléggé vad külsővel ruházták fel. Bár érdemes megemlíteni annak csekély valószínűségét, hogy ebben a formában gyártósorra kerülne, elvégre koncepcióról van szó. De abban biztosak vagyunk, hogy néhány elemmel fogunk még találkozni a leendő Peugeot és Citroen autóknál.

Hibrid hajtásrendszere összetett, hiszen egy 1,6-os, 270 lóerős turbómotorból és két 115 lóerős villanymotorból áll össze. Az elektromos motorjának hátránya, hogy 50 kilométert képes megtenni egy töltéssel, természetesen nem tőgáz mellett. Amint lenullázódik az áramellátás, már csak a benzines motor dolgozik, ezáltal alacsonyabb teljesítmény nyerhető ki a Peugeotból és maximum 230 km/h.

A PSA újdonságának alapját a Peugeot 308 és a Citroen C4 Picasso szolgáltatta. Karosszériája több mint két méter széles és körülbelül 4,5 méter hosszú, amely 23 colos kerekeken telepszik meg. A két spoiler elhelyezésével kategorizáltatták be a Quartz-ot sportjárgánnyá.

(Forrás: autokalauz.hu és topgear.com | Fotó: topgear.com)