Jump to content

Ismerje meg az új VW Polo GTI-t

2014. 09. 18. 12:00

Megjelentek az első képek, még a hivatalos debütálás előtt. Pontosan két hét van hátra a Párizsi Autószalonig, ahol többek közt a Volkswagen frissített modellje, a Polo GTI is bemutatásra kerül. Túl sok mindent még nem tudunk az alacsony fogyasztású járgányról, de októberben mindenre fény derül.

A képen látható szupermini autó nem más, mint a Volkswagen Polo GTI. A kocsi specifikációiról eléggé hiányosak az ismereteink, de október második napján minden apróságra fény fog derülni a Párizsi Autószalonon.

A motorkínálatban feltételezhetően nem lesz változás. Az előző modellhez hasonlóan elérhető lesz egy 1,4 literes és egy 1,8 literes iker-turbós változat. 189 lóerős teljesítménnyel bírnak, ami 12 lóerővel haladja meg a korábbi változatot, továbbá 320 Nm nyomatékot termelnek. A sebességváltásra egy hatfokozatú kézi váltó lesz segítségünkre. Álló helyzetből 6,7 másodperc alatt gyorsul fel 100-ra, ami azt jelenti, hogy a Fiesta ST le lett körözve. Végsebessége 237 km/h, ami ilyen adottságok mellet egész jó.

Energiatakarékos a kivilágítása, hiszen LED-es fényszórókat és egy opcionálisan adaptív sportfutóműt kapott. És ebbe a szakaszba csak ennyit tudtam elmondani, hiszen további információnk egyelőre nincsen. 2015 elején fog megindulni a kiszállítás a márkakereskedésekbe.

(Forrás: autokalauz.hu és topgear.com | Fotó: Topgear.com)