Jump to content

Még több Mercedes a tengeren túlra

2014. 09. 16. 12:00

A Mercedes-Benz úgy tűnik megoldotta a készlethiányt az Egyesült Államokban. A német autógyár szeretne még jobban terjeszkedni, melynek egyik alapfeltétele az volt, hogy a CLA kezdőmodelljükből több kerüljön gyártósorra. Az már más kérdés, hogy lesz-e elegendő kereslet a járgányra az amerikaiak körében.

Dieter Zetsche, a Mercedes-Benz vezérigazgatója egy sajtótájékoztató alkalmával elmondta, hogy sokat dolgoztak a szélesebb körű értékesítésen. Tavaly tavasszal alacsony számba került importálásra a cég kezdőmodellje, a CLA szedán. Valamivel több, mint egy év múlva ez a probléma már tárgytalan lesz, az előrejelzések szerint.

Zetsche a közleményében elárulta, hogy nem érte őket váratlanul ez a komplikáció. Továbbá elismerte a tényt, miszerint a gyártási munkálatok sokkal kevesebb vesződéssel járnak, mint a kiszállítás.

A folyamat megvalósításában a Kecskeméti Mercedes gyár is kivette a részét. Majdnem 110 ezer járgányt készítettek el a tavalyi évben. A rossz hír, hogy a németek túl optimisták voltak a kezdetekkor, hiszen a CLA után egyre kevesebben érdeklődnek. A modell frissített változata jövő decemberbe kerül az amerikai piacra.

(Forrás: autokalauz.hu és autoweek.com | Fotó: autoweek.com)