Jump to content

A Toyota lerántja a leplet

2014. 09. 15. 16:00

Október másodikán végre bemutatkozik a Toyota új hibrid hajtású kompakt crossoverének koncepciója. A Párizsi Autószalon számos meglepetéssel és újdonsággal kecsegtet. Számos indulómodell, ennél is több frissített modell és egyéb érdekességek várnak az ellátogatókra, amely már tényleg nagyon közel van.

A Toyota C-HR koncepció napokon belül megmutatja az arcát, mert eddig még nem sokat láthattunk belőle. A fenti látványképből kiszűrhetőek a kocsi körvonalai, a keskeny fényszórók, és a szögletes hátsólámpák. A tető vonala meglehetősen csapott és hátul egy légterelő feltételezhető. Elég extrém külsőt sugároz ez a fotó.

A C-HR-t egy hibrid hajtáslánc működteti, amely valószínűleg a Toyota Priusból származik. A kerekeit egy 1,8 literes benzinmotor hajtja, melynek besegít egy elektromos motor is. Továbbá a hátsó tengely is kapott egy kis elektromos rásegítést. Az egyéb technikai adatok továbbra is homályosak, valószínűleg Párizsban fog kitisztulni a kép teljesen. A japán gyártó azt a szöveget fűzte hozzá a járgányhoz, hogy „Ötvözi az energikus külsőt a magával ragadó vezetési élménnyt”.

Ha a koncepció zöld utat kap, akkor még 2016 előtt piacra kerülhet. Szóval a crossover most fog vizsgázni két és fél hét múlva. A mérnökök is bizonyára izgatottak már, hogy milyen visszajelzések fognak érkezni a művükről. A Párizsi Autószalonon egy másik Toyota modell is bemutatásra kerül, de az már nem csak koncepció.

(Forrás: autokalauz.hu és autoexpress.co.uk | Fotó: whatcar.com)