Jump to content

Marchionne az új vezérigazgató

2014. 09. 13. 14:00

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo lemondott posztjáról 23 év után. Helyét Sergio Marchionne veszi át, aki a Fiat elnök-vezérigazgatója. Montezemolo hatalmas összeget kapott végkielégítés gyanánt, szám szerint 26,95 millió eurót. Ennek vannak feltételei is, de ha a szakember úgy gondolja, soha többé nem kell dolgoznia.

A Ferrari háza táján kisebb változások léptek érvénybe. 23 év szolgálat után Luca di Montezemolo úgy döntött, hogy átadja a stafétabotot és végleg otthagyja a platinás autógyárat. Montezemolonak sokat köszönhetnek, hiszen ennyi idő után is a sportjárgányok csúcsát jelentik a Ferrarik, és az autó-motor versenyeken is az élmezőnyben helyezkednek el a márka által szponzorált csapatok.

A hírek szerint nem pénzügyi okai vannak annak, hogy a szakember lemondott pozíciójáról. A vállalat jövőjét érintő kérdésekben és elképzelésekben nem értett egyet Montezemolo. Arról nincsenek információk, hogy itt mire gondolhatott az egyik illetve a másik fél.

A 67 éves ex-elnök 26,95 millió eurós végkielégítést kapott, amely átváltva 8500000000 forintot jelent. Azért ennyi pénz után elgondolkodik az ember, hogy akar-e dolgozni tovább, vagy sem. Mondjuk egy feltétele volt ennek a hatalmas összegnek, mégpedig 2017 márciusáig nem szerződhet rivális céghez. A kérdés, vajon fogjuk-e még látni Luca di Montezemolot ebben a szférában?

(Forrás: autoklauz.hu és autoblog.com | Fotó: autoblog.com)