Jump to content

Növekszik az EV autók népszerűsége

2014. 09. 11. 14:00

Kalifornia államban több, mint 100 000 darab elektromos járgányt értékesítettek az elmúlt négy évben. Ez bizony egy nagyon komoly mérföldkő, amely azt bizonyítja, hogy van kereslet a környezetkímélő kocsikra, és hogy az embereket érdekli a Föld légkörének megkímélése.

Hiába költségesebbek ezek az EV autók, az emberek mégis megvásárolják, mert hosszútávon jó befektetés energiagazdálkodás terén. Meg természetesen a környezetünket is jobban kímélik, ami nem mellékes. Kalifornia állam elmondhatja magáról, hogy ők mindent megtesznek annak érdekében, hogy tisztább maradjon a légkör. A Plug-In Electric Vehicle Collaborative jelentése alapján, több mint 100 000 darab járgányt értékesítettek 2010 és 2014 között. Ez szám szerint 102 440 példányt jelent.

Christine Kehoe, a PEV Collaborative ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ez figyelemre méltó, amit a Kaliformiában élők véghezvittek és remélhetőleg az elektromos kocsik utáni kereslet nem fog megcsappanni.

A Tesla ténykedése nagyban hozzájárult ehhez az eredményhez. A jelenlegi kormányzó azt szeretné, ha 2025-re mindenki plug-in négykerekűt használna, amely az állam számára nagy befektetés, de meg vannak a források. Kíváncsian várjuk, hogy mennyire lesznek sikeresek Jerry Brown törekvései.

(Forrás: autokalauz.hu és autoweek.com | Fotó: autoweek.com)