Jump to content

A Ferrari Enzo prototípusa eladó

2014. 09. 10. 12:19

Mivel már nem gyártanak újabb modelleket az Enzo-ból, így szinte lehetetlen beszerezni. Néha-néha lehet látni az interneten vagy különféle aukciókon, hogy egy példány eladó, de annak nagyon borsos árat határoznak meg. Jelen esetben sincs ez másképpen, főleg azért, mert ez különlegesebb akármelyik másiknál.

Amit már az elején tisztáznunk kell, hogy ez nem egy átlagos Ferrari Enzo. Ez az előbb említett járgány prototípusa, amelyből tényleg csak egy példány található meg az egész világon. Különlegességének a záloga, hogy egy 6,0 literes V12-es motor dolgozik a motorháztetője alatt.

Minden autónak megvannak a maga stílusjegyei, amit ki tudunk emelni. Ez jelen esetben sincsen másképp, hiszen az Enzo hiába az új ezredforduló gyermeke, inkább hasonlít egy 80-as vagy 90-es évek béli Ferrarira. Ha valamelyik modellhez hasonlítani kéne, akkor a 348-asat mondanám. Talán ennek is köszönhető nagy sikere, mert sokan kedvelik a retro külsőt.

A prototípus belseje figyelemre méltó eredményeket képes produkálni. Már említettük, hogy egy 6,0 literes V12-es motor dolgozik benne, ami 660 lóerős teljesítményre képes. 0-ról 100-ra 3,6 másodperc alatt gyorsul fel, ami nem kiemelkedő, de elég jó. Ezt a Ferrarit már korábban is eladásra bocsájtották, akkor 750 000 euróért váltott gazdát. Az 1365 kilogrammos szörnyetegnek nagy valószínűséggel csak tovább emelkedett az ára.

(Forrás: autokalauz.hu és topgear.com | Fotó: topgear.com)