Jump to content

Jön az önvezérlésű Cadillac

2014. 09. 09. 13:08

Az amerikai autógyár bejelentette, hogy dolgoznak egy újfajta vezetést segítő technológián, amely várhatóan 2017-től lesz megtalálható modelljeikben. Úgy tűnik, lassan minden márka rászánja magát erre az innovációra, ami amúgy érthető, hiszen egyre nagyobb erre az igény és a biztonság sem elhanyagolható szempont.

Az elmúlt időszakban egyre többet lehet hallani az önműködő autókról és az egyéb vezetést segítő vagy helyettesítő technológiákról. A legújabb tagja ennek a csoportnak a Cadillac, akik a napokban jelentették be, hogy elkezdtek dolgozni az ügyön.

Mary Barra erősítette meg ezt a híresztelést és hozzátette, hogy nagy szerepet játszik a döntésükben az, hogy az emberek igényt tartanak rá és a baleset megelőzés fontosságát is kiemelte. Mondhatni az amerikaiak beállnak a sorba a Mercedes és a Volvo XC90 mögé, akik valamivel korábban jelentették be a nagy hírüket.

Már számos működő rendszerrel találkozhattunk, mint például a sáv követővel, aminek funkciója nevéből adódik, vagy akár a fékezést szabályozó berendezéssel és még sorolhatnám. Egy biztos, az autóipar elindult egy új irány felé, amit eddig csak a 20. század, jövőről szóló filmjeiben láthattunk. Mivel újdonságról van szó, biztos mindenki ilyet akar majd, a kérdés hogy hosszútávon is lesz-e rá igény.

(Forrás: Autokalauz.hu és Topgear.com | Fotó: flickr.com)