Jump to content

Bejelentették az új Lotust

2014. 09. 09. 14:00

A sport- és versenyautókra szakosodott autógyár bejelentette, hogy egy korábbi modelljüket felfrissítik. Az Elise-ből már amúgy is számtalan változat készült, de úgy tűnik a rajongók körében igen közkedvelté vált. A debütálás dátumát egyelőre nem közölték, de a tesztelési folyamatok már elkezdődtek.

A Lotus a honlapján jelentette be, hogy az Elise nevezetű modelljükből, kiadnak egy új változatot. Az Egyesült Államokban számtalan verzióban elérhetőek a korábbi példányok, mint például az alap Elise, az Elise Club Racer, az Elise S és az Elise S Club Racer, továbbá az Exige, ami szintén Elise.

Az új Lotus extrém teljesítménye alkalmas lesz mind versenypályára, mind közútra. 250 Nm nyomaték mellé, 217 lóerőt képes kipakolni az aszfaltra. A Nürburgringen már javában folyik a tesztelése, de a tervek szerint még számtalan fejlesztés és újítás vár rá.

A brit autógyár eléggé agresszív külsővel látta el, amelynek alapja az aero csomag. Ebbe beletartozik az elülső splitter, a hátső szárnyak, a hátsó diffúzor és az oldalsó légterelők is. Természetesen választhatóak egyéb extrák, amikből a vásárlók a márkakereskedésekben válogathatnak.

(Forrás: Autokalauz.hu és autoblog.com | Fotó: autoblog.com)