Jump to content

Elektromos Golf a rendőröknek

2014. 09. 08. 16:00

A Volkswagen egyik legnépszerűbb modelljéből már elektromos változat is van, melyet a németországi rendőrök is igénybe vehetnek, hála a nagylelkű autógyárnak. Természetesen reklám célja is van ennek a törekvésnek, mert az EV járgányok terén vannak sokkal patinásabb cégek, vállalatok.

Szinte nem tudunk úgy megtenni kisebb vagy nagyobb távot, hogy ne találkoznánk valamely Golf generációval az utakon. Manapság egyre nagyobbak a törekvések az elektromos autók tervezésében és gyártásában. A Volkswagen úgy döntött, hogy a nagy bevételt hozó Golf modelljüket látják el egy akkumulátorral.

Ennek a változatnak a népszerűsítése érdekében mindent bevetnek a németek, többek között azt is, hogy a rendőrség számára is eladtak néhány darabot. Nem csak hogy eladták, de a jellegzetes festést is ők intézték. Továbbá a tetőn villogó fényhíd is megtalálható volt rajta az átadáskor.

A szériamodell és a rendőrmodell specifikációi között semmi különbség. A villanymotor 115 lóerős teljesítményre képes, amihez 270 Nm nyomaték szükséges. Egy töltéssel akár 190 kilométer megtételére is képes, ami az EV kocsik terén nem nagy szám, de kezdetnek megteszi.

(Forrás: autokalauz.hu és autoweek.com | Fotó: autoevolution.com)