Jump to content

2016-ban jön a Lexus GS F

2014. 09. 07. 12:00

Erről a modellről már évek óta terjengnek pletykák, de mindezidáig semmit sem lehetett hallani felőle. Viszont a napokban sikerült egy kémfotót lőni a próbajárgányról és néhány információ is napvilágot látott a motorját, árát és néhány tulajdonságát illetően. Nézzük is meg ezeket.

Autocar-os források azt állítják, hogy 2016-ban fog betörni az autópiacra a GS F. A Lexus motorja, egy 5,0 literes, V8-as szerkezet lesz, amely maximális teljesítménye 500 lóerő, melyet 542 Nm nyomatékkal állít elő. Továbbá megtalálható benne, egy nyolcfokozatú, automatikus sebességváltó és egy Torsen önzáró differenciálmű. A szedán megközelítőleg 4 másodperc alatt éri el a 100 km/h-át és végsebessége 274 km/h.

A forgalmazása az Egyesült Királyságban fog megindulni, ahol a mai árfolyamok mellett 80 000 fontot, azaz mintegy 31,6 millió forintot kérnek majd el a járgányért. Mivel a valuta gyakran változtatja értékeit, és ha figyelembe vesszük az eddigi tendenciát, akkor ez az összeg minden bizonnyal növekedni fog.

Ha az Autocar által szolgáltatott információk valóban helyesek, akkor a Lexus GS F nem lesz keresett modell, hiszen a Mercedes-Benz E63 AMG és a BMW M5 is jobb specifikációkkal rendelkezik, csak az áruk valamivel alacsonyabb. A Lexus állítólag azzal indokolja a 31,6 milliós árat, hogy az alapfelszereltségük nagyon sok olyan dolgot tartalmaz, amely más modelleknél már extrának számít. Várhatóan 2015-ben fog először debütálni a járgány Detroitban, New Yorkban vagy Genfben.

(Forrás: Autokalauz.hu és autoblog.com | Fotó: Autoblog.com)