Jump to content

60 éves a Ferrari!

2014. 09. 06. 14:00

Lassan nyugdíjas korba lép a Ferrari, ami egy autógyár életében nagy elismerés. A márka mind a mai napig meghatározó szerepet játszik a közutakon és a különféle autóversenyeken. Az ünneplés az Egyesült Államokban lesz, ahol bizonyára rengeteg érdekes programmal várják az kilátogató tömeget.

Október 12-én ünnepli az Egyesült Államokban a Ferrari a 60. születésnapját, amely eseményt “Race Through the Decades: 1954-2014” névre kereszteltek el. A Beverly Hills-i Rodeo Drive ad otthon a rendezvénynek, amely mindenki számára ingyenes lesz. A város polgármestere egy interjú során elárulta, hogy nagy büszkeséggel tölti el, hogy egy ilyen világhírű eseménynek adhatnak otthont.

Néhány TV ikon is jelen lesz, mint például a Ferrari 308 GTS a "Magnum P.I."-ből vagy a Testarossa a "Miami Vice"-ból. A 2014-es Pebble Beach győztese is jelen lesz a rendezvényen, név szerint a 1954-es Ferrari 375 MM.

Az esemény szervezői elárulták, hogy valami igazán nagy különlegességgel is készülnek, de semmi konkrétat nem mondtak. Sokak szerint egy új Ferrari kerül bemutatásra, vagy valami rég elveszett és igazán ritka klasszikus. Nos, ez majd kiderül októberben, addig is, ha valaki szeretne további részleteket olvasni a rendezvényről, az látogasson el a Ferrari hivatalos oldalára.

(Forrás: autokalauz.hu és autoweek.com | Fotó: autoweek.com)