Jump to content

A Peugeot Exalt frissítve lett

2014. 09. 05. 16:00

Egy hónap múlva debütál a Peugeot Exalt frissített változata a Párizsi Autószalonon. Az említett változások leginkább a külső-belső kinézetet érintik, amelyek még nem voltak láthatóak a Pekingi Autószalonon. A Peugeot célja a kínai piacra való berobbanás és reményeik szerint az Exalt elősegíti ezen vágyukat.

Néhány hónappal ezelőtt már láthattuk a Peugeot Exalt modellt a Pekingi Autószalonon, de azóta számos újítást végeztek el a járgányon. A belső térben az újrahasznosított „újság fa” helyett Ébenfa került felhasználásra, melyet rozsda-vörös cápabőr takar el (igen az a szó valóban a cápabőr). Korábban szürkés árnyalatú fedést kapott az a bizonyos „újság fa”. Na jó, nem egészen cápabőrről vagy szó, mert ez csak szintetikus anyag. Sorozatgyártásnál elég nagy vérengzéssel járna ez.

A motorháztető alatt lakó szerkezetek többé-kevésbé változatlanok. Egy új Hibrid4 hajtáslánc dolgozik össze az 1,6 literes THP benzinmotorral, amely 270 féklóerős teljesítményre képes és ehhez egy 70 féklóerős elektromos motor tartozik.

További teljesítményfokozó a meglehetősen praktikus „hibrid-rúgás koncepció”, amely a csomagtartóban egy külön rekeszben található meg. A mérnökök ügyesen megoldották azt, hogy a csomagtér ez által ne legyen kisebb. Akik már hallották ezt a rendszert működés közben azt mondják, hogy a hangja egy kicsit ciki, de egyébként nagyon hasznos tud lenni.

(Forrás: autokalauz.hu és topgear.com | Fotó: topgear.com)