Jump to content

Nevadában készül a Gigafactory

2014. 09. 04. 14:23

A Gigafactory egy Tesla által kidolgozott lítium-ion akkumulátor. A tervek szerint 2020-ban készül el véglegesen és kerül a Tesla elektromos autóiba. A héten még várható egy részletes tájékoztatás az autógyár részéről, ahol szinte mindent megtudunk a legújabb fejlesztésről.

A Tesla Motors már évek óta foglalatoskodik a Gigafactory projekten és most ért el odáig a folyamat, hogy egy sajtótájékoztató keretein belül megtudhatunk fontos információkat ezzel kapcsolatban. Ez az új lítium-ion akkumulátor nagy előrelépés lenne technológiailag és az EV járgányok árát sem húzná fentebb.

2020-ig a cél, hogy még több aksi kerüljön ki a gyártósorról. Várhatóan ezt az új fejlesztést megtalálhatjuk majd a Model 3 szedánban és a Model X crossoverben is. Mert bizony hatalmas a versengés a piacon, annak a célnak elérése érdekében, hogy a lehető legnagyobb élettartamú, de legolcsóbb akkumulátort használják fel egy-egy kocsiban.

Sok felajánlást kap a Tesla vezetősége, de úgy tűnik Nevada lesz a befutó, ahol gyártásra kerülnének a lítium-ion telepek. Ez még persze a jövő zenéje, 2020 még messze van, addig számos komplikáció felléphet.

(Forrás: autoweek.com | Fotó: mycarimages.com)