Jump to content

Csúf vagy gyönyörű?

2014. 09. 04. 12:00

Időközönként előfordul, hogy olyan járgány kerül bemutatásra, amely nagyon meg tudja osztani a közönséget. A Morgan SP1 is ebbe a kategóriába tartozik. Kicsit a régi idők autóira hajaz, de eléggé modern felfogásban. Aki szereti a sablonostól eltérő négykerekűeket, annak biztosan tetszik a képen látható jármű.

A kerek fényszórók és a fa alapanyag használata nem tér el sokban a korábbi Morgan munkáktól. Az SP1 modell-név egy monogram egyébként: „Special Projects” – tükörfordítással: Különleges Projektek. Ebből lehetne következtetni, hogy a képen látható kocsinak lesznek kistestvérei.

Különleges külsejének záloga a fordítva nyíló motorháztető, a domború vonalak és a gyönyörű könnyűfém keréktárcsák. Az SP1 látványos kabátot kapott magára, ami több rétegnyi festés eredménye. Fekete alapon csordogál át a vastagabb piros árnyalat. A belső tér szintén merész vállalkozás volt. A luxus életérzésre törekedtek a mérnökök, ezért is használtak többnyire bőrt. Mivel a 21. században élünk, egy kis modern technológia is helyet kapott benne, ilyen például az iPad-alapú információs és kommunikációs rendszer.

A motorháztető alatt egy 3,7 literes, V6-os Ford motor dolgozik. A korábbi Morgan Roadster is ezt a szívet kapta, de a hírek szerint az SP1-be az átbügykölt verzió került. Ez azt jelenti, hogy több mint 280 lóerős teljesítményre lesz képes.

(Forrás: Autokalauz.hu és topgear.com | Fotó: topgear.com)