Jump to content

A Hennessey saját kocsival rukkol elő

2014. 09. 04. 16:00

A Hennessey eredetileg tuningcég volt, de szeretnének terjeszkedni, ezáltal más irányba tendálnának. A világ leggyorsabb sportkocsiját tervezik a piacra dobni, amely képes lenne a 466 km/h-ra is. Eredetileg a Lotus Exige átépítésének indult a Venom GT, de már nem is hasonlít az eredetire a járgány.

Bár az arányok és műszaki megoldások még mindig nagyon megegyeznek a Lotuséval, de a sok változtatás és átépítés révén már saját kocsiként is eladhatják. A Hennessey úgy tervezi, hogy a világ legbivalyabb sportautóját fogja piacra dobni. Becsléseik szerint 466 km/h-t tudnak majd kihozni belőle és a légellenállás tényezőjét is 0,4 alá akarják szorítani.

A fent említett sebességhez komoly stabilitásra lesz szükség, hiszen ekkora sebességnél könnyen előfordulhat, hogy a kocsi felemelkedik a menetszéltől.

hennessey

A Venom F5 a GT közvetlen utódja lesz, tehát ez kihathat a sportkocsi árára is. Az első működő példányt már 2015-ben szeretnék a cégnél árusításra bocsájtani. Megközelítőleg 30 darab Hennessey Venon F5 fog összesen elkészülni, de az áruk több mint 1 millió dollár lesz.

(Fotó: 6speedonline.com és venomgt.com)