Jump to content

Sportosabb a Peugeot 308

2014. 09. 01. 12:00

Kémfelvételek készültek a Peugeot 308 tesztelése közben, amely járgány egyébként október 2-án lesz bemutatva a Párizsi Autószalonon. A képek azt sugallják számunkra, hogy a korábbi modellekhez képest sportosabb külsőt varázsoltak a 308-ra. Persze mennek a találgatások, hogy ősszel nem ez a változat lesz bemutatva, de ez még a jövő zenéje.

A Peugeot ferdehátú családjába tartozó 308 tesztelése még mindig zajlik, de úgy tűnik, hogy októberre készen áll a hivatalos bemutatásra. Sportos küllemének forrása a dupla kipufogó, a kerekei, a különböző anyaghasználat és hogy az autó alja alacsonyabban helyezkedik el.

A jelenlegi 308-as, 154 lóerős teljesítményre képes és nagy valószínűséggel ez az új motorban már nagyobb értékkel fog büszkélkedni. A Párizsi Autószalonon nem biztos, hogy a képen látható verzió lesz bemutatva, hanem egy kicsit visszafogottabb. A tavaly Frankfurti Autószalonon be lett mutatva egy sportos 308 R koncepció, szóval lehet, hogy kémfotósunk nem az októberben debütáló járgányt kapta le.

A történet homályos részletei valószínűleg csak pár hét múlva fognak kiélesedni, addig meg csak spekulálni tudunk arról, hogy szerintünk mi az igazság. Mindenesetre október 2-át követően az Autokalauz is informáltatni fog a fejleményekről.

(Forrás: autokalauz.hu és autocar.co.uk | Fotó: autoblog.gr)