Jump to content

Megkezdődött az új Mustang gyártása

2014. 09. 01. 14:00

Augusztus 28-án megkezdődött a várva várt 2015-ös Ford Mustang gyártása, a Michigani Flat Rock összeszerelő üzemben. Várhatóan már idén ősszel vásárolhatóak lesznek az első darabok. Érdekesség, hogy több mint 120 országban elérhető lesz, ami új modellek esetén nem fordulnak elő sűrűn.

A Ford Mustang már 50 éve jelen van a piacon és több millió darabot értékesítettek belőle. A jubileumi évszám végett döntöttek úgy a Ford vezetőségénél, hogy több mint 120 országban elérhető lesz sportjárgányuk és ez az első alkalom, hogy jobbkormányos változat is épül belőle.

A Flat Rock Plant részéről, 555 millió dolláros beruházásra került sor az elmúlt években. Ezt a pénzt korszerű szerszámokra és modern technológiára költötte az összeszerelő üzem.

Az új Mustang egy független hátsó felfüggesztést kapott, valamint egy turbófeltöltéses, 2,3 literes, négyhengeres motort. 434 Nm nyomaték mellett, 310 lóerős teljesítményre képes. A járgány tömege csökkent, ami azért érdekes, mert egy sokkal masszívabb váz az alapja.

(Forrás: autokalauz.hu és autoweek.com | Fotó: mustangsdaily.com)