Jump to content

A Veyron még szétzúzva is milliókat ér

2014. 09. 01. 16:00

Vannak olyan járgányok, amelyek hibás állapotban is jelentős értékkel bírnak. Ilyen például a Bugatti Veyron, melyre most példa is van, hiszen egy teljesen összetört példány van meghirdetve 66 millió forintért. Már számos példa volt ilyenre, szóval valószínűleg a törött Veyron is el fog kelni hamar.

Egy áprilisi incidens során Ausztriában összetört Bugatti Veyron keresi új – remélhetőleg kellően tehetős – gazdáját, hogy ismét teljes pompájában ragyoghasson.

Ehhez csupán a jelenlegi licitálónál kell 100 svájci frankkal többet ajánlani, ami 230 700 frankot, azaz mintegy 66,3 millió forintot jelent. A kérdés jogos: vajon mi ér ennyi pénzt egy jóformán ép elemmel nem rendelkező, 2008-as gyártási évű négykerekűn?

Nos, ha figyelembe vesszük, hogy egy ilyen szépség nem ritkán egymillió euróért, vagyis több mint 300 millió forintért is elkelhet, mindjárt nem olyan rossz befektetés akár negyed áron megvenni és helyre pofozni az órájában 31 924 km-t számláló 8.0 literes W16-ossal szerelt csodát. Bár nem árt óvatosnak lenni, lévén, hogy csupán a négy darab egyedi Michelin abroncs újonnan nyolcmillió forintba kerül.

(Forrás: autoblog.hu | Fotó: motortrend.com)