Jump to content

Az Infiniti ESQ debütál Kínában

2014. 08. 31. 16:00

A japán luxusautókat gyártó cég szeretne betörni a világ legforgalmasabb autópiacára, Kínába. Az ESQ közeljövőben való debütálása is ezt bizonyítja, meg persze a cég vezetői által kiadott nyilatkozatból is ez szűrhető le. Európai és amerikai vállalatok már sikeres résztvevői a kínai autópiacnak. Vajon az Infiniti is veszi az akadályokat?

A képen látható járgány első ránézésre megtévesztő lehet, hiszen kiköpött mása a Nissan Juke Nismo-nak. A látszat természetesen most is csal, bár sokat nem tévedtünk, hiszen az Infiniti ESQ külső dizájnjában a Nissan segédkezett. A debütálásra nem kell már sokat várni, amely egyébként a Chengdu Autószalonon fog megtörténni.

Az Infiniti szeretné, ha népszerűek lennének Kínában, hasonlóképpen, mint az európai és amerikai márkák. Ehhez persze fejleszteniük kell a saját infrastruktúrájukat és a mérnöki gárdát sem ártana bővíteni, hogy ne kelljen külső cégtől segítséget kérni a tervezési munkálatokra.

Az ESQ egy 1,6 literes motorral lett megáldva, amelynek a teljesítménye 197 lóerő, melyhez 250 Nm nyomaték társul. A belső specifikációk sok mindenben megegyeznek a Nissan járgányaival, hiszen egy kevés segítséget ezen a téren is kapott az Infiniti. A belső teret igyekeztek úgy kialakítani, hogy az méltó legyen egy luxusautóhoz. Gondolok itt a bőrülésekre, a vezeték nélküli hálózatra és ezt a listát a véges végtelenségig sorolhatnám.

(Forrás: autokalauz.hu és autoweek.com | Fotó: carsbase.com)