Jump to content

A Tesla betör Oroszországba is

2014. 08. 31. 14:30

A Tesla az elmúlt évek alatt népes rajongótábort toborzott össze magának, de néhány országba még mindig nem jutott el az elektromos járgány és a külföldről való beimportálás hosszadalmas és költséges mulatság. Egy orosz multimilliomos mégis úgy döntött, hogy nem sajnálja erre a pénzt és beszerez magának egy Model S-t.

A Tesla vezetősége több ízben kifejezte már a sajtónak és az autós magazinoknak elégedettségüket az eladások és pozitív visszajelzések terén. A cég rengeteg erőfeszítést tesz, hogy az egész világ éljen azzal a kiváltsággal, hogy birtokolhasson egy környezetkímélő és megbízható elektromos autót. De természetesen még nincsenek teljes egészében kiterjedve a világon, mert például Oroszországban sincs még piacuk.

Dmitry Grishin szintén nagy rajongója a Teslának és annak, amit képviselnek. A 35 éves multimilliomos úgy döntött, hogy nem várja meg, amíg megnyílik az elektromos kocsi piaca Oroszországban is, inkább beszerzi külföldről. Ennek persze vannak negatív oldalai is, ami leginkább a pénztárcát terheli, de Dmitry elmondása szerint neki megéri.

Értesülések szerint képes lenne befektetni a cégnél, hogy az orosz föderációra való kiterjesztés folyamatát felgyorsítsa. Itt persze már nem csak a rajongása vezetné cselekedetét, hanem saját vagyonát is gyarapítaná.

(Forrás: autokalauz.hu és autoblog.com | Fotó: motortrend.com)