Jump to content

Tesla Model S-t kevésbé lopnak

2014. 08. 30. 10:00

Bár hivatalos utánajárás nem volt ez ügyben, mégis a Tesla úgy véli, hogy a Model S elektromos autójukat lopják el ügyfeleiktől a legkevésbé. Bizonyára arra alapoznak, hogy nem sokaknak van merszük vagy informatikai tudásuk ahhoz, hogy egy jó biztonsági rendszerrel ellátott járgányt eltulajdonítsanak.

Mikor vonzóbb egy Honda Accord, mint egy Tesla Model S? Ha az ember mondjuk a japán gyártó autóinak fanatikusa, vagy rosszabb esetben tolvaj. Mert bizony, az Accord még továbbra is vezeti lopások negatív listáját. A Tesla vezérigazgatója a napokban azt nyilatkozta, hogy az általuk gyártott elektromos autó a legkevésbé lopható. Bár hozzá kell tenni, hogy ennek nem néztek utána, így ez eléggé megalapozatlannak tűnik.

2013-ban az alábbi modellek voltak a legkevésbé kapósak a tolvajok körében: a Dodge Journey, a Volkswagen Tiguan, az Audi A4, az Acura RDX, a Toyota Matrix, a Lexus HS 250 hibrid, a Honda CR-V és a Hyundai Tucson. A Teslanál úgy vélik, hogy az Ő termékük még az előbb felsoroltaknál is jobb helyzetben vannak.

Alexis Georgeson elmondta, hogy komoly munkálatok folytak annak érdekében, hogy az ügyfeleik biztonságban tudják járművüket. Komoly rendszereket fejlesztettek ki, melyeket nehezebb kijátszani. Meg persze az is közre játszik, hogy egyelőre kevés Model S furikázik az utcákon és azok sem hosszú évek óta. Ezáltal az alkatrészekre szinte nincs kereslet, mivel a garancia még érvényes a legtöbb modellre.

(Forrás: autoblog.com | Fotó: gtspirit.com)