Jump to content

Már kapható az új Toyota Tundra

2014. 08. 30. 12:00

Szeptembertől már megvásárolható az új Toyota Tundra TRD Pro Series. Az óriási monstrum aránylag kedvező áron kerül a piacra, a riválisokhoz és a teljesítményéhez képest. Mert az szinte biztos, hogy ezzel a járgánnyal nem lehet elakadni terepen, legyenek akármilyenek a viszontagságok.

A 2015-ös Toyota terepjáró megközelítőleg 10,4 millió forintért lesz elvihető, kezdő áron. Véleményem szerint ez egyáltalán nem nagy összeg egy olyan autóért, amely képes átszelni még a sivatagot is.

A TDR Pro számos külső újítást kapott, többek között egy elülső védőlemezzel burkolták be az orrészét és rugóból is egy masszívabbat szereltek fel, amely jobban bírja a terep viszontagságait. Továbbá kapott egy dupla kipufogót magának hátulra és a teljes kocsi, 18 colos fekete kerekeken telepszik. A Toyota hűtőrácsa is kisebb változáson esett át és a fényszórók dizájnját összehangolták a teljes TDR fazonjához.

Az alapkiszerelésben a Tundra 544 Nm nyomatékkal és 381 lóerővel lett megáldva. Ezt egy 5,7 literes, V8-as motor teszi lehetővé. Összehasonlításképpen, a 411 lóerős Ford SVT Raptor kezdőára 11 millió forintról indul, ami a pénztársánkat és az igényeinket jobban kielégíti.

(Forrás: autokalauz.hu és autoweek.com | Fotó: autoweek.com)