Jump to content

Korábban jön a Mercedes AMG GT

2014. 08. 29. 10:00

A német autógyár hivatalosan is megerősítette, hogy az AMG GT korábban fog debütálni, mint az tervezték. Eredetileg a Párizsi Autószalonon mutatkozott volna be, október 2.-án. A cikk alján egy videót is megtekinthetünk, amiben láthatjuk a sportjárgányt és néhány titokban elvégzett tesztet.

A Mercedes újfent gátlástalan volt és egy vad külsővel ellátott sportkocsit tervezett és készített el. Sokan úgy gondolják, hogy a Porsche 911-el fog vetekedni teljesítményileg. Az eredeti tervek szerint a hivatalos bemutatás időpontja október 2. lett volna, de az alábbi videó is megerősíti, hogy már szeptember 9.-én megtudhatunk minden apróságot a kocsiról.

A mérnöki gárda egy hosszú időszakon van túl, hiszen 32 hónapnyi tesztelést tudhatnak maguk mögött. Különböző földrajzi és időjárási viszontagságoknak vetették alá az AMG GT-t. Farkasordító hidegben (-30 fok) és tikkasztó hőségben (50 fok) is kipróbálták a Mercit, meg persze ezen hőmérsékletek közti értékeknél is. 50 különböző tesztelő személy nyomhatta a gázpedált, és mindezt 15 különböző országban cselekedték meg.

Ez az majdnem három év kiváló eredményekkel ért véget és nagy meglepetés, hogy sikerült teljesen titokban tartani. A Mercedes AMG GT egy 4,0 literes bi-turbó V8-as motort kapott, melynek féklóereje 503 és ezt 650 Nm nyomatékkal képes teljesíteni. Már ebben az évben piacra kerül az Egyesült Királyságban. Az ára 120 000 font, ami átváltva körülbelül 46 millió forint.

(Forrás: autoexpress.co.uk | Fotó: benzinsider.com)