Jump to content

A Mercedes SL400 már kapható

2014. 08. 29. 12:00

A Mercedes-Benz hivatalos oldalán mutatta be új járgányát, mindenféle felhajtás nélkül. Továbbá közölték, hogy szeptembertől már kapható lesz az SL400, első körben az Egyesült Államokban. Kicsit érdekes, hogy egy roadstert a hidegebb időszakban dobnak piacra, de biztos, hogy ettől függetlenül kapós lesz.

Az SL400 nem éppen a legolcsóbb roadster az autópiacon, de bőven vannak nála drágább meg spécibb járgányok. A bejegyzett ára 20,8 millió forint, persze ehhez még hozzáadódnak a kívánt extrák és szolgáltatások. Például a Prémium 1 nevezetű csomag magában foglalja a Parktronic Aktív parkolás segítőt, a tolatókamerát, a szellőztetett üléseket, a Airscarf nyak-szintű fűtést, a masszázs üléseket, a kihangósítást, és a Keyless-Go-t. További költségekkel jár, ha igénylünk gépjárművezetés-támogató csomagot, amely tartalmazza a Distronic Plus-t, a Pre-Safe automatikus fékezést, a Sávtartó asszisztenst és a holttér figyelőt. A Mercedesben fűthető ülések, GPS navigáció, és Harman / Kardon audio-rendszer is megtalálható.

A motorháztető alatt egy 3,0 literes, iker-turbós V6-os motor helyezkedik el, amely 480 Nm nyomaték mellett 329 lóerőre képes. Ehhez továbbá tartozik egy hétfokozatú automata sebváltó. 0-ról 100-ra 5,1 másodperc alatt gyorsul fel.

(Forrás és Fotó: autoweek.com)