Jump to content

Nissan Leaf: Dupla vagy semmi

2014. 08. 28. 10:00

A 2016-ra tervezett elektromos autó akkumulátora a hírek szerint nagyobb kapacitással fog rendelkezni, ezáltal hosszabb távon tudunk környezet-kímélően kocsikázni. Bár őszintén megvallva ez várható volt, hiszen a többi autógyártással foglalkozó vállalat is elindult az innováció irányába.

A következő generációs Nissan Leaf, nagy változások előtt áll. A brit AutoExpress magazin azt állítja, hogy egy töltéssel 300 kilométert fog megtenni, ami több mint a duplája a jelenlegi modell aksi-teljesítményének (a mostani 135 km-re képes).

Az előzetes képek alapján hasonló a külseje, mint a már bemutatott és 2015-től értékesítésre kerülő Nissan Pulsarnak. A szedán-szerű külső azt jelenti, hogy a belső tér továbbra sem lesz nagyobb, annak ellenére, hogy erre volt a legtöbb panasz a vásárlók részéről. Az AutoExpress továbbá arról is informálódott, hogy egy olcsóbb változatát is kaphatjuk majd a járgánynak, amelynek kisebb az akkumulátora.

Az első Nissan Leaf 2011-ben debütált az USA-ban és annak ellenére, hogy eleinte döcögősen ment az értékesítés, később az egyik legkeresettebb 100%-ban elektromos autóvá nőtte ki magát. Magyarán a Nissan-nál nagyon hisznek abban, hogy a kevesebb, mint 2 év múlva piacra kerülő EV járgány nagy sikert fog aratni.

(Forrás: autokalauz.hu és autoweek.com | Fotó: bevezetem.eu)