Jump to content

Terjeszkedik a PSA Peugeot Citroen

2014. 08. 27. 10:00

Csengtuban a közelmúltban jelentették be, hogy a PSA Peugeot Citroen megnyitja negyedik gyárát Kínában. Ez a lépés nem meglepő, hiszen még az Egyesült Államokat is megelőzi Kína az autóiparban. A több milliárd jüanos befektetés előreláthatólag 2016-ban lesz kész és abban az évben már beindul a termelés is.

A tartomány székhelyén - Csengtuban - a napokban lett bejelentve, hogy a PSA Peugeot Citroen és a Dongfeng Motor Corporationnel közös vegyesvállalat (DPAC) zöld utat kapott és ebből kifolyólag megépülhet a negyedik kínai gyára a PSA-nak. A beruházás 12,3 milliárd jüan (474 milliárd forint) ellenében valósulhat meg és várhatóan 2016-tól kezdődne meg ott az autógyártás. Ez a létesítmény átlagosan évi 320 ezer darab járgányt tervez legyártani.

A DPAC-nak több összeszerelő üzeme van, melyek együttesen 750 ezer kocsit gyártanak le éves szinten. A vegyesvállalatnak jelenleg jól megy a szekér, hiszen a tavalyi évhez képest 26%-kal növelte eladásait, ami azt jelenti, hogy 557 ezer gépjárműt értékesítettek. A kínai piacon hosszú idő óta jelen vannak és ezen intervallum alatt megközelítőleg 22 millió autót bocsájtottak kínálatra.

Ez idáig úgy tűnik, hogy a pozitív széria nem most fog véget érni, mivel az idei első hat hónapban 24,5%-kal több járműt értékesítettek, mint a tavalyi év első felében, ami számszerűleg 343 darabot jelent körülbelül.

(Forrás: autokalauz.hu / MTI | Fotó: vezes.hu)