Jump to content

Íme, a Dodge’s SRT Charger Hellcat

2014. 08. 26. 10:00

Mindenidők legizmosabb autója a hónapokban debütált és nem kellett sok idő ahhoz, hogy beverekedje magát a sportkocsi-fanatikusok szívébe. Biztos vagyok benne, hogy tíz emberből nyolc szívesen bevállalná, hogy tesz egy-két kört ezzel a gyönyörűséggel. A továbbiakban az SRT Charger specifikációit olvashatjuk.

Egy új járgány általában nagyon meg szokta osztani a kritikusokat és a magánszemélyeket is. Jelen esetben mind két réteg megkérdőjelezhetetlenül egyet ért abban, hogy a sportkocsik világában a Dodge’s SRT Charger Hellcat olyan, mint az emberek világában mondjuk Dwayne Johnson. Továbblépve a hasonlatokon, rátérhetünk a motorháztető alatt rejtőző atomerőműre.

Teljesítménye a váltómű, generátor, differenciálmű és egyéb veszteségforrások nélkül 707 lóerő. Ezt egy 6,2 literes, kompresszoros V8-as motor állítja elő. Sok szempont alapján kategorizálhatjuk a kocsikat. A „legizmosabb” jelző a végsebességre értendő, ami 330 km/h. Gyorsulás szempontjából nem éppen a legászabb járgányról van szó, hiszen a 100-at 3,7 másodperc alatt éri el. Az előbb említett 707 féklóerő túlszárnyalja a Lamborghini Aventador-t (691 bhp). Továbbá olyan sportautók szorulnak még mögé, – jelentősebb különbséggel – mint például a BMW M5, a Mercedes E63 és az Audi RS7.

A szükséges légáramlást elősegíti a Viper-szerű motorháztető, valamint egy új légterelő és nagyobb rács. Piros színben nagyon vadító külseje van ezekkel az elemekkel, viszont ha fehér ruhát kap, akkor egy négykerekű rohamosztagoshoz tudnám hasonlítani. Bár abban biztos vagyok, hogy nem a lázadók ellen gurulna a Hellcat. Az SRT-ben le lett cserélve a felfüggesztés és a lehető legnagyobb féktárcsákat állították a szolgálatába. A kerekekhez egy 20 cm átmérőjű, kovácsolt alumínium váz tartozik, melyekre Pirelli gumikat húztak.

(Forrás: topgear.com | Fotó: motortrend.com)