Jump to content

Nagy változások a Ferrari 458-ban

2014. 08. 25. 12:00

A kém fotók megmutatják, hogy a 2015-ben debütáló és a Párizsi autószalonon bemutatásra kerülő járgány, nagy változásokon esett át elődjéhez képest. A belső is felfrissült egy V8-as turbómotorral. A képeken már-már a teljes autó alakja kivehető, ezáltal akik fontolóra vették a vásárlást, most kicsit több gondolkodási időt kaptak.

A 458 Italia a Ferrari egy új turbómotoros sportkocsija lesz. Ennek készül egy radikálisabb változata is, a 458M. A kém fotók mindig segítenek abban, hogy nagyjából tudjuk milyen külsővel látták el a mérnökök a lehetséges leendő autónkat. Bár októberben minden kiderült volna a Párizsi autószalon alkalmával, hiszen hivatalosan ott lesz bemutatva a nagyközönség előtt.

A Ferrari fel lett szerelve egy 3,8 literes, V8-as turbómotorral, amely 552 lóerős. Ezzel szemben a 458M már 4,5 literes, de ugyanúgy V8-as. Lóerőből is több szorult belé, szám szerint 662. Ebből kifolyólag a nyomaték és a teljesítmény is jelentősen nagyobb, de erről hivatalos információ még nincsen. A 458 Italia 0-ról 100-ra 3,4 másodperc alatt gyorsul fel, viszont a maximális sebessége 320 km/h. Az M betűvel ellátott modellnek elég 3 másodperc hogy elérje a 100 km/h-s sebességet. Végsebessége ezzel szemben nem nagyobb jelentősen, hiszen 325 km/h-ról beszélhetünk megközelítőleg.

A mechanikán továbblépve rátérhetünk a külsőre, amely szintén fel lett frissítve. A járgány kerekei és hűtőrácsa változatlan, de az első kerékdob kisebb javítást kapott. A levegő áramlását szolgáló oldalsó légbeömlő szintén új stílusú. Továbbá a lökhárító és a diffúzor designja változott a korábbi modellhez képest.

ferrari

(Forrás: autoexpress.co.uk | Fotó: nuiota.org és autoexpress.co.uk)