Jump to content

A Tata Motors új projektbe kezd

2014. 08. 25. 10:00

Ebben az évben már röppentek fel olyas pletykák, miszerint a Jaguar Land Rover és anyavállalata a Tata Motors közös fejlesztésbe kezdenek. Ez mára már nem csak találgatás, hiszen a két cég mérnökei nem sokáig fognak egymástól elkülönülve dolgozni. A terjeszkedési cél továbbra is Ázsiára összpontosul.

A Tata Motors (TTM) vezetőségi gyűlésén zöld utat kapott a teljes együttműködés a Jaguar Land Roverrel (JLR). A két vállalat a terepjárókra fókuszálna leginkább, ami azt jelenti, hogy 5 és 7 üléses járgányok kerülnének a piacra ebből a kooperációból. 2017-re a cél az, hogy évente legalább 80 000 eladott példánnyal büszkélkedhessenek. Továbbra is Délkelet-Ázsiában és a Közel-Keleten szeretnének érvényesülni.

A két cég partnerségéről már hónapok óta lehet hallani, de most szinte 100%-ra vehetjük ezt. Az Európában és az Egyesült Államokban gyenge kereslettel küszködő Jaguar Land Rover most talán megmutathatja a nyugati vevő csoportnak, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyni őket.

A Tata munkálkodásáról áprilisban húztak le egy kisebb leplet, melyről az Economic Times számolt be. Az akkor kísértetiesen hasonlított a Land Rover Freelander platformra és ezt követően jöttek azok a pletykák és elméletek, hogy az anya- és leányvállalat egymás alá dolgoznak.

(Forrás: autoblog.com | Fotó: lotusproactive.com)