Jump to content

Újabb Jaguar kémfotó

2014. 08. 24. 10:00

Nem is olyan rég láthattunk kémfotókat a Jaguar XE modelljéről. Most viszont az XF került lencsevégre, amit elsőre összekevertek a már említett XE-vel. Valóban nagy a hasonlóság, de ha jobban megnézzük az álcázott járgányt, feltűnnek formai különbségek. Várhatóan 2016-ban debütál.

Első pillantásra valóban úgy fest, mint az XE, viszont ha épp nem téveszt meg minket a rajta lévő álca, feltűnik a szögletesebb pofája, az agresszívabb légbeömlő és a nagyobb termete. A második generációs Jaguar XF megközelítőleg 100 kiloval lesz nehezebb hasonmásánál.

További különbség, hogy az XE-nek csapottabb a hátulja és ez által magán hordozza a kompakt sportautó külsőt. Találni persze közös jellemzőket, hiszen mindkettő járgány alumínium vázat fog kapni.


Az XE idén a Párizsi autószalonon fog bemutatkozni hivatalosan, míg az XF-re várni kell 2016-ig. Ami a motort illeti, egy 3,0 literes, kompresszoros V6-os szívet kap majd. Előzetes elképzelések szerint egy olcsóbb kivitelezés is lesz, amiben 2,0-ás négyhengeres motor fog dolgozni. Természetesen lesz felsőkategóriás változata is a járgánynak, amely már 5,0 literes és úgyszintén kompresszoros, de már a V8-asok családjából fog származni.

(Forrás és Fotó: autoexpress.co.uk)