Jump to content

A Volkswagen új kupéja hamarosan

2014. 08. 23. 10:00

2015-re várható a német autógyár legújabb üdvöskéje, de addig még rengeteg a teendő és alaposan le kell futtatni a fennmaradó teszteket. Ha minden igaz, legelőször Kínában lehet majd megvásárolni a Volkswagen új közepes méretű kupéját. Idén decemberben már minden apró részlet ki fog derülni az autóról.

Idén áprilisban lett bemutatva a Volkswagen új közepes méretű kupéjának a koncepciója, Pekingben. Most kisebb krízissel kell megküzdeniük a mérnököknek, mert volt egy apróbb botlás az egyik teszt alatt. Viszont ez az előzetes elképzeléseket nem fogja eltéríteni.

Manapság abban a világban élünk, ahol a „kupé” számos karosszériával alkalmazható és a Volkswagen háza táján rendkívül sok a szedán. A cég szerint a Passatnál jelentősebben nagyobb, de a Jetta-nál már rövidebb lesz az új kupé.

Arról még továbbra sem esett szó, hogy a termelési neve mi lesz az új járgánynak. Idén decemberben néhány modell debütálni fog Guangzhou-ban, olyan értelemben, hogy meg is lehet vásárolni. Persze korlátolt számban, mert a hivatalos piacra dobása a következő év elejére várható. Egyenlőre annyit tudni, hogy 1,4-es vagy 2,0-ás négyhengeres motorral lesz ellátva, amelyhez egy hét-fokozatú, kettős tengelykapcsolós sebességváltó fog tartozni.

(Forrás: autoblog.com | Fotó: motortrend.com)