Jump to content

Egyiket a másik után

2014. 08. 21. 16:22

Még csak a közelmúltban lehet kapni a márkakereskedések kínálatában az új Mercedes S osztályt, de máris jöttek új információk a következő generációról. Bizony egy vezető autógyártó cég nem teheti meg, hogy ül a babérjain és csak szedi a bevételeket a már elkészült példányokból, már a mérnökök dolgoznak az új koncepción.

Várhatóan 2018-ban fog érkezni a következő Mercedes S osztály, amelybe már innovatív technológiát fognak elhelyezni. A mobilgyártók körében is megjelent már a szemmel vagy egyéb testrésszel koordinálható funkció-vezérlés és ezt az autógyártók is át fogják adoptálni, csak persze kicsit meg lesz keverve a pakli.

Még szinte csak most gurultak ki az első elkelt példányok az új S osztályból, de már kaptunk egy aprócska információmorzsát, melyet a Mercedes belső terének tervezéséért felelős Jan Kaul árult el, a brit AutoExpress magazinnak.

Elmondása szerint olyan rendszer kifejlesztése van folyamatban, amely lehetővé teszi a sofőr számára, hogy néhány alapvető autós tevékenységet nyúlkálás nélkül el tudjon végezni és csak „kapálózni” kelljen egy vagy több szenzorba. Szó szerint így hangzott el a nyilatkozat ezen része: „Nem kell már sokat várnunk és az autókban elérhetőek lesznek a gesztusfelismerő technológiák”. További részletekre nem tért ki egyelőre.

(Forrás: autoexpress.co.uk | Fotó: autoevolution.com)