Jump to content

55. évfordulós MINI parádé

2014. 08. 21. 15:13

A Mini autók világszerte nagy sikert arattak és ennek a sikernek köszönhetően már sokadik alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Mini Találkozó (IMM), már 1978 óta. Már az elkövetkezendő két év helyszíne is megvan, az idei Angliában volt, ami a kiskocsi szülőhazájának számít.

Az autógyártás történelmében számos „piros betűs”, innovatív szakaszt emelhetünk ki, mint például a Mercedes Ezüst nyíl korszaka, vagy a már említett Mini. A nevéből következtethető apró járgány 1959-ben ért először aszfalthoz és rövid időn belül közkedvelt márka lett. A nagy rajongótábort a praktikus mérete és a még praktikusabb fogyasztása miatt nyerte el.

Kis fejszámolás után megállapíthatjuk, hogy idén volt 55 éves a Mini és a szokásokhoz híven megrendezésre került a Nemzetközi Mini Találkozó, Angliában. Kent megye négy nap erejéig adott otthont az eseménynek, amely egyébként 1978 óta van megrendezve és minden évben más ország a házigazda.

Ezen a parádén rengeteg régi és újabb modell vonult fel vagy jelent meg. S habár feledésbe nem merült volna a márka egy jó ideig még, de 2001-ben a BMW csoport felvásárolta a jogokat és ezt követően felélesztette a közkedvelt Minit. Ennek a régi hívek nagyon örültek és persze rengeteg új rajongó csapódott hozzájuk az új generációs példányok miatt. Ez köszönhető annak, hogy az alap koncepció és külső stílusjegyek megmaradtak, csak kis modernizáción esett át, ami természetesen ráfért.

Az autó mellett az esemény is népszerű, ez leszűrhető abból, hogy ez elkövetkezendő 2 év helyszíne már meg van. 2015-ben Litvániában, míg a 2016-os Belgiumban lesz megrendezve. Előbbit az idei – angliai – eseményen szavazták meg az arra jogosultak.

(Forrás és Fotó: autoblog.com)