Jump to content

További Tesla fejlesztés

2014. 08. 20. 12:00

Már megvan a megfelelő alap, ideje rádolgozni. Bizonyára a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk is így véli, hiszen a korábbi bejelentések után egy újabb járgányukat is felújítanák. Az elektromos autók körében az innovatív beavatkozás elsősorban a hosszabb élettartamú akkumulátort jelenti és ez jelen esetben is így van.

A Tesla Model S példányában egy 85 kWh-s aksi dolgozik, de a legújabb elképzelések szerint növelni fogják a kapacitást és ez által az élettartamot is. A legkeresettebb elektromos járgány akkumulátorának élethossz növelésére az amerikai cég garanciát vállal.

Legutóbb a roadsterjüket érte az a kiváltság, hogy felújítás alá veszik, de teljesen érthető okokból nem csak egy modellt fognak átépíteni. Ezen elképzelések hátterében az lapul meg, hogy a Tesla szeretné tükrözni a hitét az elektromos autókba és Elon Musk humorosan annyit tett még hozzá ehhez, hogy: „Alapvetően megbízhatóbb, mint a benzines”.

A vezérigazgató elmondása szerint belátja, hogy rövidtávon veszteségesek lehetnek a garanciavállalás és a fejlesztéseket követő áremelkedés miatt, de hosszú távon ezt egy jó befektetésnek véli. Bizonyára, ha az ügyfelektől jó visszajelzések jönnek az autó egy töltésre való élettartama miatt, az számos újabb ügyfelet eredményez. Az új koncepciójuk - az elképzelések szerint - vetekedni fog a BMW 3-assal.

(Forrás: autoexpress.co.uk | Fotó: gtspirit.com)