Jump to content

Nagy dobásra készül az Infiniti

2014. 08. 20. 10:00

Egy-egy új járgány érkezésekor a gyártók mindig szivárogtatnak ki miniatűrnyi információkat vagy csak apró kis morzsákat. Vagyis pont annyit, hogy a leendő vásárló eléggé fel legyen csigázva. De jelen esetben az előzetes kisebb ismeretet sugároz, mint egy egysejtű papucsállatka.

A Nissan cégcsoporthoz tartozó Infiniti, 1989. november 8 óta gyárt luxusautókat. Jelenleg több mint 230 kereskedés üzemel legalább 15 országban, melynek Magyarország is a része, 2009 decembere óta. Remélhetőleg a japán gyártó legújabb családtagjára nem kell 2 évtizedet várni ahhoz, hogy kis hazánkba is forgalmazásra kerüljön.

A napokban a szokásos forgatókönyv szerint elkezdődött a képek, specifikációk kiszivárogtatása, bár ez azért enyhe (hatalmas) túlzás. Egy tervezet, vagy egy belső tér fotója helyett be kell érni a hűtőráccsal és a rajta elhelyezkedő emblémával, ami valljuk meg, hogy nem sok autórajongót elégít ki.

Egy rövid nyilatkozat azért tartozik az ennél is „rövidebb” képhez. Mielőtt valaki beleélné magát, itt sincs semmi konkrét, csak az alábbi kulcsszavak szerepelnek benne: „stílus és anyag…maga a megtestesült vízió…skálázatlan koncepció…stb.” Továbbá elhangzott, hogy a szóban forgó jármű igazi korszakalkotó szerepet tölthet be debütálásakor. Sokszor hallhattunk már ilyet, szóval majd meglátjuk.

Vészesen közeleg a Párizsi autószalon és egyes informátorok szerint az ott megjelenni vágyók kaphatnak kis ízelítőt az új Infinitiből. Persze itt sincs semmi egyértelmű hír arról, hogy hány százaléka lesz a külsejéből vagy belsejéből látható, észlelhető. A fent említett fotót itt lehet megtekinteni:

(Forrás: autoblog.com | Fotók: autoblog.com és motortrend.com)

infiniti