Jump to content

Apple hálózat az új Subaruban

2014. 08. 19. 10:00

A CarPlay alkalmazás egyre nagyobb teret nyer magának és egy újabb partnercéget találtak maguknak. A megfelelő fejegység felszerelését követően  használhatjuk IPhone-unkat, de nem a teljes funkció-tárát. A 2014-es Subaru Forester lett a szerencsés kiszemelt a frissítéshez, és az AVIC 5000-NEX beszereléséhez.

A Subaru motorjában egy négyhengeres turbódízel motor dolgozik, amely 350 Nm-es maximális nyomaték mellett, 190 km/h-t bír el. Egyébként a 0-ról 100-ra való sprintet körülbelül 10 másodperc alatt teljesíti. A 147 lóerő a legoptimálisabb sebesség a terepjárónak, mert itt még erőlködés nélkül tud hasítani.

Valamiért nagyon népszerű a Forester, hiszen már a második vérfrissítésen fog átesni. Ezúttal a Pioneer és az Apple terméke fog beintegrálódni a járgányba. Az előbbi cég egy fejegységet ajánlott fel és még a beszerelését is vállalják. Az utóbbi cég az egyik új alkalmazásukkal szolgálnák ki a Subarut.

A CarPlay megoldást, a márciusban megrendezett Genfi autószalonon mutatta be az Apple. Az autógyártók körében egyre népszerűbb ez az elképzelés, hiszen már 29-en csatlakoztak partnernek. Az elképzelések szerint a régebbi autók is jogot nyernek ahhoz, hogy használni lehessen az alkalmazást. A Pioneer sajtóközleményt adott ki, amiben öt már meglévő (AVIC-4000NEX, AVIC-5000NEX, AVIC-6000NEX, AVIC-7000NEX, AVIC-8000NEX), NEX platformú beépített eszközéhez érkező firmware update-t jelentett be, amikkel azokon is elérhetővé válik az Apple megoldása.

Összefoglalva ez a fejlesztés lehetővé teszi, hogy IPhone 5-tel (vagy majd a legújabbakkal) rácsatlakozzunk az autó hálózatához, és az alábbi funkciókat érhetjük el vele: hívás, zenelejátszás, térkép, üzenetek, most játszott lista megjelenítése.

carplay

(Forrás: motortrend.com | Fotók: motortrend.com és szifon.com)