Jump to content

Szuper egzotikus a McLaren P1 GTR

2014. 08. 16. 10:00

A McLaren időről időre előrukkol valami formabontó ötlettel, amely szemet és fület is képes gyönyörködtetni. A P1 GTR koncepció pontosan ez lenne és az angol autógyár újfent beletrafált. Gondolom nagy volt a nyomás, hiszen a projekt úgy indult, hogy olyan autót gyártsanak, amely a legjobb sportkocsik közé tartozzon, és vívja ki a tiszteletet saját magának a piacon.

Az McLaren nem titkolt célja, hogy a legjobb autót állítsa össze a versenypályára. A legújabb koncepciójuk nagyon szemrevaló külsőt kapott, de természetesen a belső ereje a lényeg és úgy tűnik, hogy ezen a téren is képesek lehetnek tarolni, ha minden jól fog alakulni. A P1 motorháztetője alatt egy 3,8 literes twin-turbo V8 motor rejtőzik, amely 986 lovat tud az aszfaltra szabadítani. Érdekesség, hogy már 83 lóerő alatt képes olyan hangot kiadni magából, hogy ott sok autó elszégyellné magát.

A McLaren kiemelt figyelmet szentelt az aerodinamikai fejlesztésekre, amely lehetővé teszi a GTR számára, hogy „extrém teljesítményt” adjon ki magából. A kocsi hűtése és a fékrendszer javult elődjéhez képest. A karosszéria alacsonyabban van és a tökéletes versenyzés érdekében egy gyorsulásra specializálódott, 19 colos, könnyűfém alufelnit kapott maga alá. Az aktív aerodinamika jegyében megtalálható hátul egy fix magasságú szárny, amely hidraulikusan működteti a Légellenállás-csökkentő Rendszert.

Továbbá a P1 GTR piacra dob egy szimulátort, ami segítségével meg lehet tanulni vezetni a járgányukat és felkészíti a leendő sofőrt a fizikai és szellemi kihívásokra. Oktatói funkciója mellett szórakoztató is lesz, elvégre hasonló lesz egy szimpla videojátékhoz. IDE KATTINTVA több szögből is megcsodálhatjuk a McLaren koncepcióját.

(Forrás és Fotó: autoblog.com)