Jump to content

Hamarosan bemutatkozik a Skoda Fabia

2014. 08. 16. 12:00

Az őszre esedékes Párizsi Autószalonon lesz hivatalosan bemutatva az új Skoda Fabia. 2015-ben már vásárolni is lehet a ferdehátút. Korábban már készültek kém felvételek a kocsiról, szóval nagy meglepetés nem fogja érni az érdeklődőket a külsőt tekintve, de a belsőről nem szivárgott még ki túl sok információ.

Az első vizsgálandó szempont a csomagtartó, amely alap állapotában 330 literes, de az üléseket ledöntve megháromszorozódik 1195 literre. Dízeles és benzines verzióban is lehet majd kapni. Előbbi 95 g/km, míg utóbbi 110 g/km széndioxidot bocsájt ki.

A kémfelvételek azt mutatják, hogy a Skoda védjegye, a hűtőrács formája nem kapott forradalmi újításokat. A karosszéria szélesebb és alacsonyabban is helyezkedik el, ezzel kicsit sportosabb irányba indult el a Fabia. Lényegét tekintve egy teljesen új megjelenést kapott, de továbbra is kompakt maradt.

Legközelebb ősszel várhatóak részletes információk az autó specifikációiról, mert eddig nem nagyon engedték, hogy nyilvánosság elé kerüljenek a dolgok. A leendő áráról is csak sejtések vannak eddig, ami szerint várhatóan 4 millió forint és/vagy afelett lehet majd birtokunkba venni.

(Forrás: autoexpress.co.uk | Fotó: autoexpress.co.uk)